Українцям обіцяли зниження цін на низку продуктів, але сиру це не стосується, зважаючи на все. У перший тиждень травня аналітики зафіксували подорожчання, а супермаркети вже оновили цінники.

Портал "Мінфін" зібрав актуальні дані про ціни на сир, завдяки чому українці можуть дізнатися, де купити цей продукт за нижчою вартістю.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

У перші числа травня твердий сир "Комо" російський 50% обійдеться українцям у середньому за 368,20 грн, у той час як "квітнева" ціна була значно нижчою - 354,81 грн. Тобто, кілограм продукту подорожчав на 13,39 грн.

Ціни на сир "Комо" у супермаркетах:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • Novus – 384 грн;
  • Auchan – 352,4 грн.

Але приводи для радості все ж таки є. Сир "Звени Гора" голландський 45% тепер коштує дешевше за 7,8 грн/кг. Середня ціна впала з 432,47 до 424,67 грн.

Ціни на сир "Звени Гора" у супермаркетах:

  • Metro – 457,5 грн;
  • Novus – 359 грн;
  • Auchan – 457,5 грн.

Ціни на сир, дані Мінфін
Ціни на сир, дані Мінфін

Варто зазначити, що сир увійшов до списку тих продуктів, які найбільше подорожчали за рік війни (+1%). Директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко повідомив, що найвищий темп зростання цін на продукти був зафіксований у жовтні 2022 року - 4,2%, після чого темпи приросту знизилися до 0,5-0,7% на місяць.