Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками за комуналкою, є важлива інформація. Справа в тому, що деякі українці не можуть передати дані лічильників через те, що на сайті в особистому кабінеті вже "поставлено" показники.

Буває таке, що показники внесені неправильно, а виправляти це, крім самого власника рахунку, не буде.

Саме про таку ситуацію і розповіла українка, яка вирішила звернутися до представників постачальника в мережі Facebook.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

"Чому компанія поводить себе некоректно? Чому я тільки хотіла внести показники, відкрила кабінет і що я бачу там стоять показники, за які вже проплачено! Це як назвати? Шукаєте дурнів - може прокотити? поставили куби, які захотіли і виправляти не збираєтеся! Що за нахабство?", - обурилася клієнтка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Представник "Нафтогазу" наголосив, що дані для розрахунку сум у платіжках компанія отримує від облгазу.

"Принцип обліку обсягів спожитого газу відбувається таким чином: споживач, щомісяця, з 1 по 5 число передає показники лічильника Оператору ГРМ; Оператор ГРМ передає дані спожитого обсягу Оператору ГТМ; Нафтогаз подає запит щодо обсягів за споживачами до Оператора ГТМ, який у свою чергу надає дані щодо відправленого запиту. Після чого Нафтогаз нараховує суму до оплати", - пояснили в компанії.

У "Нафтогазі" наголосили, що обсяг спожитого клієнтом газу розраховує облгаз, а ось постачальник лише здійснює розрахунок суми за газ на основі своїх тарифів.

Нагадаємо, затягуємо пояси? Що змінилося у тарифах на світ, воду та газ з 1 травня 2023 року.

Раніше повідомлялося, українцям пояснили, чому влада так рветься підвищити ціни на світ: іншого виходу немає.

Також, що змінилося у популярному тарифі "Нафтогазу", яким користуються 98% українців.