В Україні триває загальна мобілізація через повномасштабне вторгнення росіїї. На відміну від початку війни, коли стояли черги бажаючих приєднатися до лав ЗСУ, зараз значно менше бажаючих йдуть до військкоматів.

Керівник територіального центру комплектування Бурині Сумської області Сергій Павлов розповів, до яких хитрощів вдаються військовозобов'язані українці, щоб не потрапити під мобілізацію.

В інтерв'ю "Суспільному" Павлов зізнався, що зараз непросто комплектувати армію.

Військкоми. Фото: скрін youtube
Військкоми. Фото: скрін youtube

"Зараз дуже багато розкидано по «ютубах», по месенджерах, що повістки не треба отримувати, що незаконно їх видають, що територіальні центри вважаються як незаконні формування. Плюс дуже багато людей, які могли б служити, та вони не хочуть, вони шукають жінок з інвалідністю, на них одружуються, надають документи. Починають вступати в університети, в училища різні, щоб за статтею 23 (частина 1 статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації). «відкосити» від армії, від призову по мобілізації", – розповідає Павлов.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Працівники військкомату, фото: Telegram
Працівники військкомату, фото: Telegram

Павлов зазначив, що роздавати повістки мають право будь-де, адже в Конституції не прописані місця, де роздавати повістки заборонено.

Нагадаємо, в Україні внесли зміни до процесу бронювання військовозобов'язаних: що тепер потрібно встигнути зробити

Як повідомляв Знай.ua, українцям можуть заборонити вступати до ВНЗ через мобілізацію: "Поки що..."

Також портал Знай.ua писав, що чи можна заповнювати повістки "на колінці" та вручати прямо на вулиці: пояснення юристів