Як правильно діяти, якщо медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) або військово-лікарська комісія (ВЛК) вимагає гроші за встановлення інвалідності? Деталі розповідає адвокат Дмитро Йовдій.

Адвокат зазначає, що і у мирний час МСЕК були найбільш корумпованою структурою.

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

Це завжди була корупція, щодо встановлення інвалідності. Часто, люди, які мали право не встановлювали інвалідність, а багато тих, хто не має права на інвалідність, не відповідає критеріям - отримували посвідчення. — коментує Йовдій.

Він також зазначив, що у військовий час це питання тільки масштабувалося, стало на новий рівень, тому що це стало дуже актуально для багатьох людей, і звичайно, що корупційні чинники в рази виросли.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ВЛК. Фото: Youtube
ВЛК. Фото: Youtube

Я рекомендую категорично ніяких хабарів нікому не давати, можна в правоохоронні органи заяву написати, ніколи не буде зайвим. Але якщо людина вважає, що вона за своїми медичними показаннями має підстави розраховувати на встановлення групи інвалідності, а їй у цьому відмовляють, то залишається це оскаржити у судовому порядку. — зазначив адвокат.

Не потрібно думати, що суди не захистять. Він зазначив, що працює адвокатом та знає, що суди часто відновлюють справедливість.

Такі випадки, коли люди скасовували рішення МСЕК і ВЛК - вони існують. Якщо людина вважає, що її права порушують, можна взяти висновок МСЕК та оскаржити його у суді.

Нагадаємо, ми писали, що українцям виплатять не менше 4186 гривень: хто має право отримати.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям пояснили, чому навіть не варто йти до суду оскаржити повістку: за "ігнор" у в'язницю.

Також "Знай.ua" інформував, не тільки у військоматах: де тепер можна буде пройти ВЛК.