Раніше щороку до 1 червня проводився перерахунок, за результатами якого ці гроші можна було забрати і витратити на власний розсуд.

Через війну минулого року не всі пільговики змогли отримати свої залишки за опалювальний сезон 2021-2022 років, і гроші повернулися на рахунок Міністерства соцполітики.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

З цієї причини уряд надав пільговикам можливість зараз отримати заощаджені кошти.

Для цього до жовтня 2023 року треба звернутися до Пенсійного фонду із заявою. Її можна написати у довільній формі, але обов’язково вказати дані пільгового посвідчення, паспорта (або свідоцтва про народження), ідентифікаційний код, номер рахунку (за стандартом IBAN) та найменування банку, де відкрито рахунок.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube
Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

Якщо пільговик, на рахунку якого на 1 червня 2022 року залишилися заощаджені кошти, помер, гроші може отримати член сім’ї. За умови, що на нього поширювалися пільги і відомості про нього внесено до реєстру.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім власних документів, член сім’ї повинен надати до Пенсійного фонду копії документів пільговика (свідоцтво про смерть, паспорт або свідоцтво про народження пільговика, ідентифікаційний код).

Нагадаємо, ми писали, що змінилося у популярному тарифі "Нафтогазу", яким користуються 98% українців.

Як повідомляв "Знай.ua" вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.


Також "Знай.ua" інформував Кабмін продовжив дію постанови, можуть і штраф виписати.