Українців активно готують до того, що до початку сезону ціни на овочі мають суттєво знизитися. Це не може не тішити, адже за останні півроку всі позиції на ринку подорожчали, тому усі сподівання зараз на новий урожай із відкритого ґрунту.

Один із овочів навіть не дочекався сезону і почав дешевшати. Йдеться про болгарський перець. Незважаючи на значний стрибок ціни на початку квітня, до кінця місяця він уже став доступнішим.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

За даними порталу "Мінфін", зараз середній цінник на овоч встановлено на рівні 244,45 грн/кг. Хоча ще в середині місяця великі мережеві супермаркети пропонували його по 319 гривень. У сумі жовтий перець подешевшав майже на 75 гривень, різниця відчутна.

Ціни на перець, дані Мінфін
Ціни на перець, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Покупцям нагадали, що ціна болгарського перцю раптово підвищилася у період із березня по середину квітня. Тоді овоч подорожчав із 228,96 гривні до 319 гривень, що більше майже на 100 гривень.

Проте початок підвищення цін аналітики зафіксували ще у грудні минулого року. На той момент, до речі, практично всі овочі почали дорожчати. Тоді покупці віддавали за кілограм перцю 137,11. Таким чином, з кінця 2022 року до кінця квітня овочі стали дорожчими більш ніж на 100 гривень.

Динаміка зростання цін на перець, дані Мінфін
Динаміка зростання цін на перець, дані Мінфін

Нагадаємо, що українські супермаркети знизили ціни на популярну молочку: що можна купити дешевше

Раніше ми писали про те, що в Україні уріжуть субсидії: ще менше громадян зможе отримувати допомогу

Як повідомляв Знай.ua, скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на пенсію у 60, 63 та 65 років: до 2028 року все зміниться