Українських біженців під час війни прийняли багато країн, але, окрім притулку, люди також шукають джерела для заробітку. З початку року багато хто зацікавився роботою саме в Румунії, незважаючи на досить низькі зарплати, порівняно з іншими державами.

Про це повідомили у Міграційній платформі EWL. Експерти наголосили, що Румунія приваблює українських біженців через умови працевлаштування та розвиток місцевої економіки. Найчастіше пропонують фізичну роботу, яка не потребує досвіду та мови.

Пошук роботи
Пошук роботи

Біженці часто влаштовуються на автоконцерни, що виробляють комплектуючі для європейських автогігантів, а також харчової промисловості. Середній заробіток обіцяють у розмірі 600-670 євро на місяць, що близько 24,4-27,2 тисячі гривень.

Також шукають спеціалістів із навичками. Зокрема, кондитерів чи помічників кухарі. На роботу приймають робітниць швейного виробництва у зрілому віці, до 55 років і старше, при цьому зарплата становить 800–900 євро на місяць (32,5–36,5 тисячі гривень). Механіки, електрики, зварювальники одержують до 1000 євро (40,6 тис. грн).

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

Румунія потребує кадрів, а на роботу приймають людей навіть із українськими документами для підтвердження кваліфікації. Також країна часто забезпечує працівників безкоштовним проживанням та харчуванням, видає карти на продукти.

Біженці звертають увагу на Румунію, тому що Міжнародний валютний фонд очікує, що її економіка цього року зросте на 3,1% за рахунок фінансування Європейського Союзу, стабільності валюти та іноземних інвестицій, що дозволить їй випередити сусідів, таких як Польща та Угорщина.

Нагадаємо, 2,2 тисячі грн: міжнародна організація оголосила про нову допомогу, які умови

Раніше ми писали про те, як українцям купити ліки в селі: уряд пропонує відкрити мобільні аптеки