В Україні перед приходом великодніх свят, і навіть перед травневими все одно продовжують змінюватись ціни на багато популярних серед народу продуктів харчування. Вже найближчими тижнями до цього списку може додатись ще один продукт, цього разу солодкий – йдеться про мед.

Вартість меду, за словами експертів, залежатиме від того, як мине сезон. Якщо ціна за кілограм меду буде менше двох доларів, то ця справа буде нерентабельною та неприбутковою, багато бджолярів відмовляться від неї.

Про це українським журналістам розповів пасічник Сергій Папка.

Ціни на мед, скріншот: YouTube
Ціни на мед, скріншот: YouTube

За словами фахівця, останнім часом українські бджолярі майже не здавали мед на імпорт, а натомість продавали його та продукти бджільництва у роздріб на території країни. На імпорт йшли лише маленькі партії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А ось пасічник Андрій Баскевич зазначив, що на сьогоднішній день пасічники не готові експортувати мед, бо для цього багато чого потрібно.

"Це і завод з переробки меду, і паперова тяганина, і те, що гроші за проданий мед повертаються не відразу, а за кілька місяців", - зазначив пасічник Андрій Баскевич.

Він не виключає, що надалі для експорту бджолярі можуть об'єднуватися в кооперативи.

Ціни на мед, скріншот: YouTube
Ціни на мед, скріншот: YouTube

Також пасічник додав, що зараз вартість одного кілограма меду в середньому становить в Україні 60 гривень, а можна знайти також і 50-53 грн. Хоча він не береться давати прогнози щодо цін на мед у 2023 році, але вважає, що справедливою оптовою ціною була б 75-80 грн/кг.

Нагадаємо, що приховують від нас етикетки на продуктах: як дізнатися більше про продукт.

Раніше повідомлялося, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Також, є місця, де і по 50 грн додали: в Україні різко дорожчає свинина, більше жодних шашликів.