Незабаром перше число і в нас настане час подання даних лічильників за комунальні енергетичні послуги.

У своєму тг-блозі Попенко зазначає, що якщо не подати дані вчасно, вам нарахують за нормою, або просто так зі стелі. Він зауважує, що це справді європейська практика, але є одне але.

Електролічильник. Фото: YouTube
Електролічильник. Фото: YouTube

Там дійсно нараховують дані лічильники по середньому, і ніхто не подає щомісяця інформацію на вайбер-чат, телеграм або обривають телефонні лінії. І так в Україні зробити це треба все за три дні. Інакше нарахують як захочуть. Як це роблять надприбуткові обленерго, помножуючи чомусь середню платіжку на 2 або на 3. І замість місячної платіжки у 200-300 грн ви отримуєте 800, 900, а деякі і по 1500 грн, - зазначає Попенко.

На думку Попенка, такого в Європі ніхто не робить, там це в принципі не спаде нікому на думку, тим більше загрожувати відключенням електроенергії. Він зазначає, що в цьому полягає цинізм цих реформ ЖКГ та енергетики 2016-29 рр. . До законів України закладено такі норми, які неможливо виконати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Навіть найпростіші цифри у підзаконних актах закладено антинародно.12 млн домогосподарств мають до 3 числа кожного місяця подати дані своїх лічильників. Зробити це всім водночас неможливо.

І всі, хто не подадуть ці дані, отримують завищені платіжки. І так щомісяця. Щомісяця українці переплачують за комунальні послуги мільярди гривень. А провести звіряння неможливо. Бо гарячі лінії у більшості відключені.

Нагадаємо, ми писали, що всю пенсію віддати за комуналку? Скільки доведеться платити українцям за світло з 1 травня.

Як повідомляв "Знай.ua" "ПриватБанк" готовий повернути 50% вартості проїзду на громадському транспорті: як отримати кешбек.

Також "Знай.ua" інформував, у платіжки буде страшно дивитись? Українцям розповіли, як у травні зміняться тарифи на світло та газ.