Перший міністр заступника голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а також колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко поспішив заспокоїти українців, що тарифи на газ для побутових споживачів поки що ніхто не ризикнуть піднімати.

Про це Олексій Кучеренко заявив у ефірі одного з українських телеканалів.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

За словами Олексія Кучеренка, зараз Кабінет міністрів України зараз просто змушений підвищити ціни на світ, але ціни для населення на газ будуть стабільними.

"Не бачу ризиків підвищення тарифів для населення найближчими роками з урахуванням платоспроможності. Не бачу людей в Україні, які ризикнуть це зробити. Та ціна, яка є, дозволяє "Нафтогазу" вести економіку", – заявив Кучеренко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Крім того, Кучеренко пояснив, що таке платня за розподіл газу. Простими словами, це транспортування – коли газ переміщають трубами.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

"Частина газу втрачається при транспортуванні - це технологічні втрати. Є обслуговуючий персонал, якому виплачують зарплату. Є якісь роботи з відновлення", - розповів екс-міністр.

Він також зазначив, що деякі українці можуть не помічати окремої графи у платіжках, бо "Нафтогаз" в один тариф закладає одразу два платежі. До тарифу за газ додається плата за розподіл.

Кучеренко також додав, що щодо зростання ціни на електроенергію, раніше в уряді говорили про можливе підвищення з 1 квітня, "тепер уже з 1 травня також можуть не встигнути".

Нагадаємо, українцям допоможуть сплатити за комуналку: як правильно оформити документи.

Раніше повідомлялося, поки українці ховалися у підвалах, російські кати "жили на широку ногу" у їхніх будинках.

Також, "і 6 грн, і 8 грн за кіловат": українцям показали нові тарифи на світ.