До 30 квітня цього року діє пільговий тариф на електрику для побутових споживачів. Саме тому з 1 травня на багатьох українців можуть чекати нові суми у платіжках. Поки що питання щодо перегляду тарифів на світло для населення відкрите.

Про це стало відомо завдяки заяві глави НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

За його словами, підвищення тарифів для населення пов'язане з великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури після ворожого обстрілу.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Тому, щоб успішно пройти новий опалювальний сезон, необхідно провести капітальні ремонтні роботи всіх пошкоджених об'єктів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Саме тому в уряді розглядається питання щодо перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

"Розглядається кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. Головним тут завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту", - розповів він.

Також Ущаповський звернув увагу, що при складанні тарифів обов'язково враховуватимуться малозахищені верстви населення, щоб їх це торкнулося найменше.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Досягти цього можна за допомогою субсидування та різних тарифів залежно від споживання.

Але найголовніший момент – те, коли почнуть діяти нові тарифи. В уряді поки що немає точної відповіді. Експерти впевнені, що це підвищення тарифів відбудеться не раніше ніж через місяць-два вже після закінчення нинішнього опалювального сезону. Тобто з 1 травня ми швидше за все платитимемо за світло ще за старим тарифом.

Нагадаємо, у платіжки буде страшно дивитися? Українцям розповіли, як у травні зміняться тарифи на світло та газ.

Раніше повідомлялося, що електроенергія для українців подорожчає вдвічі: в Офісі президента готують рішення.

Також, старих платіжок вже не буде: яких тарифів на світ слід очікувати українцям з 1 травня.