Пенсійний фонд України вирішив прояснити туман, що навис над темою "меценатських" пенсій. Справа в тому, що багато людей мають питання з приводу того, чи стягуватимуть з українців податки за фінансування меценатських пенсій.

Не секрет, що це питання є актуальним для потенційних меценатів, які збираються робити пожертвування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Йдеться про нещодавно ухвалений закон в Україні "Про благодійні пенсії". У рамках такої ініціативи кожен бажаючий може зробити пожертву як персональну, для окремого пенсіонера, так і загальну — до ПФУ.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У ПФУ наголосили, що українське законодавство не передбачає податку на пенсію ні на звичайну, ні на благодійну. Тому при перерахуванні коштів меценатам не доведеться платити більше.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

За даними Пенсійного фонду, пенсіонери, на ім'я яких внесено благодійні внески, отримають гроші одноразово. Однак від суми надійде лише 70%, а решта 30% підуть до загального фонду. Примітно, що гроші, які прийдуть на ім'я, людина отримає наступного місяця після внесення вкладу.

Благодійники, які бажають внести грошові внески, мають зайти до особистого кабінету на порталі Пенсійного Фонду та авторизуватися там за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), Дії. Підписи або системи Bank ID. Після чого можна робити пожертву.

Нагадаємо, пенсіонерам знову підвищать виплати: коли чекати на індексацію.

Раніше повідомлялося, українцям готують два види пенсій – доведеться заробляти на старість самому.

Також, накопичувальні пенсії в умовах війни: економіст пояснив усі неприємні нюанси.