Цього разу очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович уточнила, який процент приблизно від зарплати треба буде відкладати на накопичувальну пенсію.

Під час телемарафону, чиновниця зазначила, що, середні внески на накопичувальне пенсійне забезпечення мають бути не меншими 7–10 % від зарплати для забезпечення гідної пенсії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

За її словами, на першому етапі впровадження накопичувального рівня пенсійної системи внески становитимуть до 3 % — їх сплачуватиме роботодавець і співфінансуватиме держава. Проте цього недостатньо для забезпечення гідної пенсії. Тож сам працівник моє долучатися до цієї системи й самостійно збільшувати такі внески.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Середній внесок, який би покривав усі необхідні видатки, і зберігав кошти в їхньому еквіваленті для людини — це щонайменше 7–10 % сплати. Сьогодні ми передбачаємо до 3 %. Це трохи мало. Очевидно, що сам працівник повинен своїми коштами долучатися, щоб його внесок був оптимальним і потім з цього можна було отримати вигоду, — наголосила посадовиця.

Нагадаємо, у Верховній Раді під № 9212 зареєстровано законопроєкт. У разі його ухвалення в Україні запрацює другий рівень пенсійного забезпечення й після досягнення пенсійного віку вони отримуватимуть дві пенсії — солідарну й накопичену.

Нагадаємо, ми писали, що хто з українок отримає доплату у 733 гривні: нові надбавки до пенсії.

Як повідомляв "Знай.ua" від 4186 до 5025 грн: які категорії громадян можуть оформити пенсію по інвалідності в Україні.

Також "Знай.ua" інформував, деякі українці отримають приємний "бонус" до пенсії: кому належать 456 гривень.