Обмінники відмовляються приймати банкноти, випущені до 1996 року. Причина в тому, що після цього періоду в США пішли в обіг долари з оновленим дизайном, а також складнішими елементами захисту. Але що робити українцям, які мають на руках дані купюри і чи можна їх десь поміняти.

З таким питанням до співробітників ПриватБанку звернувся один із клієнтів, написавши відгук на порталі "Мінфін". Він має декілька 100-доларових купюр старого зразка 1996 року, які хоче обміняти. Він зазначив, що вони у нормальному стані, без пошкоджень. Однак коли клієнт звернувся з таким проханням до відділення банку, йому відмовили в операції.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Українець нагадав, що НБУ зобов'язав банки приймати старі долари на обмін.

"А як же постанова Нацбанку № 502 "комерційні та державні банки зобов’язані приймати долари старого зразка, 1996 року випуску. Ви можете звернутись до банку із цілою стодоларовою купюрою 1996 року випуску, банк повинен обміняти таку на купюру на рівноцінну 2009 року випуску?", - написав клієнт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Співробітник ПриватБанку лаконічно відповів, що у відділеннях банку немає послуги обміну купюр, але старі долари можна використати для поповнення рахунку клієнта.

Відгук про Приватбанк, Мінфін
Відгук про Приватбанк, Мінфін

Нагадаємо, що пенсіонери можуть отримати надбавку 700 гривень - кому пощастило більше за інших

Раніше ми писали про те, що "Укрпошта" похвалилася тим, чого не може "Нова пошта" – робили це ще 20 років тому

Як повідомляв Знай.ua, Tesla Model 3 за 5000 грн та копійчана оренда житла: для чого хитрують українці