В Україні зараз банківський курс не дуже відрізняється від офіційного курсу Нацбанку, а долар із початку року відчутно зміцнився. Вже з травня місяця українці можуть помітити подорожчання, згідно з очікуванням експерта.

Такий прогноз озвучила голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова. Вона зазначила, що разом із підвищеним попитом, який спостерігається останнім часом, курс також трохи злетить.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Крім того, на ситуацію з курсом впливає те, що уряд планує з липня повернути акциз на пальне на довоєнний рівень.

"Я взяла б на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо "готівковий" курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар", - заявила Коробкова.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз на валютному ринку все стабільно завдяки посівній кампанії. Справа в тому, що аграрії продають долар, незважаючи на курс, а це зміцнює гривню. Станом на 22 квітня курс іноземної валюти зафіксований на такому рівні:

Курс валют, Мінфін
Курс валют, Мінфін

Варто нагадати, що НБУ з 21 квітня дозволив банкам збільшити продаж валюти українцям, щоб зберегти стабільну ситуацію на валютному ринку.

Раніше ми писали про те, що старих платіжок вже не буде: яких тарифів на світ слід очікувати українцям з 1 травня

Як повідомляв Знай.ua, українці зможуть отримувати пенсії "по-іншому" - і навіть за кордон: у Кабміні провели важливі зміни

Також портал Знай.ua писав, як зростуть ціни на продукти за 2023 рік: бізнес поділився прогнозом з українцями