Для всіх наших дорогих читачів, які уважно стежать за цінниками на важливі продукти харчування, ми маємо дуже цікаві новини.

Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили ціни на популярну крупу – гречку. За три тижні квітня ціни на гречку значно впали.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Згідно з відкритою інформацією, порівняно з попереднім місяцем, середні ціни на гречку в супермаркетах знизилися на 12%. Індекс споживчих цін у квітні на продукт становив 88,00%. А у березні цей індекс щодо попереднього місяця становив 97,39%.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На сьогоднішній день середня вартість одного кілограма гречки складає 50,43 грн. Місяцем раніше крупу продавали по 64,43. Таким чином, у період з березня по квітень продукт став дешевшим рівно на 11 гривень.

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Водночас, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону повідомляв про те, що ціни на гречку протягом 2023 року залишаться на тому ж рівні, який зараз сформовано.

Більше того, за словами Висоцького, у червні продукт може почати дешевшати. Стабільність цін пов'язана з достатньою для внутрішнього споживання кількістю вирощеної гречки.

Нагадаємо, доведеться терпіти до літа: в Україні рекордно дорожчають яблука, що відбувається із цінами.

Раніше повідомлялося, в Україні ціни на цибулю злетіли втричі: скільки покупцям обійдеться кг "золотого" овочу.

Також, популярний овоч, як на злітній смузі: дорожчає майже кожен день, супермаркети оновили цінники.