Уряд запровадив зміни у призначенні деяких видів державної допомоги та затвердив порядок подачі документів при призначенні допомоги.

Батьки у яких під час тимчасового перебування за межами України народилась дитина, і вони продовжують знаходитись закордоном відтепер зможуть дистанційно подати документи для призначення допомоги. Раніше, якщо дитина народилася закордоном, допомогу можна було оформити лише після повернення в Україну.

Сім'я з дитиною, фото freepik
Сім'я з дитиною, фото freepik

Для призначення допомоги потрібно написати заяву про призначення допомоги до органу соцзахисту України за зареєстрованим місцем проживання батьків. До заяви необхідно додати отримане закордоном свідоцтво про народження дитини.

Так, українські родини з дітьми матимуть змогу отримати українську допомогу у закордоном у країні, де вони перебувають під тимчасовим захистом.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)
Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

Житлову субсидію будуть виплачувати у разі смерті одержувача. Її зможе отримати один із членів домогосподарства, з урахуванням якого субсидію призначили. Потрібно протягом трьох місяців після смерті отримувача субсидії подати заяву до ПФУ, ЦНАПу або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Грошову допомогу зможуть також отримувати малозабезпечені сім'ї та одинокі матері, за яких роботодавці не сплачували єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Також відтепер житлові субсидії будуть призначатися і тим домогосподарствам, де зареєстровані українці, які перебувають або перебували в полоні.

Уряд також владнав питання надання житлових субсидій не за зареєстрованим, а за задекларованим місцем проживання.

Нагадаємо, раніше українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватись

Як повідомляв портал "Знай.ua", головне встигнути: мільйони українців з 1 травня можуть втратити субсидії

Також "Знай.ua" писав, що на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому із працюючих пенсіонерів не перерахують виплати