З 1 квітня в Україні перерахували пенсії працюючим пенсіонерам. Втім, торкнулося це не всіх, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсії за вислугу років, призначені на умовах Закону України "Про пенсійне забезпечення", до досягнення одержувачами пенсійного віку не перераховуються.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Це, зокрема, педагоги, медичні працівники, працівники авіації, які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, і працюють / працювали на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також у Пенсійному фонді нагадали, що після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та продовжувати працювати, але лише на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи потрібно знову подавати документи на субсидію: українцям розповіли, як зміниться допомога з травня 2023 року.

Також наш портал інформував, як здійснять перерахунок пенсіонеру, який продовжує працювати: умова – стаж 24 місяці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українські пенсіонери з мінімалкою отримають солідну надбавку: хто перший у черзі на 70% "бонусів".