Експерт з ЖКГ Олексій Кучеренко зазначає, що вартість електроенергії для побутових споживачів в Україні необхідно підвищувати, зокрема, щоб забезпечити фінансування на відновлення та ремонт енергосистеми.

Населення можуть поділити на дві категорії, проте зростання цін для українців буде "несмертельним". Про це повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань ЖКГ Олексій Кучеренко під час прямого ефіру.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Уряд шукає рішення, прораховують різні результати. Але якщо на 1 грн зросте тариф, у нас більшість населення споживає до 150 кВт⋅год, на місяць вони платитимуть додатково 150 грн. Для незаможніх нічого не зміниться, вони покриватимуться субсидіями, – сказав Кучеренко.

Малозабезпечених громадян, заспокоїв експерт, продовжать підтримувати субсидії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Голова профільного комітету Андрій Герус підтвердив інформацію ЗМІ, що населення можуть поділити на дві категорії. Ті, хто споживає багато електроенергії, сплачуватимуть вищу ціну, ніж українці, які використовують мало електрики.

Нагадаємо, ми писали, що у "Нафтогазі" попередили клієнтів, чого слід очікувати цього тижня: отримають всі.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати.

Також "Знай.ua" інформував, на скільки збільшать тарифи на електроенергію: українцям назвали найімовірніший сценарій.