Комунальні борги продовжують досягати якихось значних рівнів (десятків мільярдів гривень), змушуючи уряд розглянути ідею їхнього списання для окремих груп населення.

Це особливо важливо за умов повномасштабної війни, коли ціни на продукти та різні послуги зростають семимильними кроками... і питання грошей стоїть дуже гостро.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

На початку 2023 року було представлено законопроект №8367, який пропонує внести зміни до законодавства щодо реструктуризації заборгованості за житлово-комунальні послуги, спожитий газ та електроенергію.

Законопроект пропонує списати борги для громадян, чиє житло розташоване у зоні бойових дій. Це стосується періодів, коли у тому чи іншому регіоні точилися бої. Для інших боржників роздумують про реструктуризацію заборгованості протягом 60 місяців (5 років).

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Законопроект готується до розгляду у Верховній Раді, допоки уряд паралельно планує вирішити питання списання боргів за комунальні послуги на тимчасово окупованих територіях.

Був ухвалений закон №7531, який забороняє стягнення боргів за комунальні послуги через суд. Проте за півроку після закінчення військового стану постачальники повернуть право вимагати погашення боргів.

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, підкреслив, що депутати та чиновники, як би сильно комусь не хотілося, не зможуть списати борги всім.

"Окуповані території – це окрема історія", - заявив він.

Нагадаємо, українцям "послаблять" вимоги щодо кредитів, але не всім сподобається: кому пощастить

Як повідомляв "Знай.ua", підвищення комунальних тарифів: експерт пояснив, чого насправді чекати

Знай.ua писав, в Україні зросли ціни на свинину і курятину: скільки коштуватимуть різні частини