Вже дуже скоро уряд може ухвалити рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення. На скільки можуть збільшитись ціни поки що можна прогнозувати, але експерти назвали найімовірніший сценарій. Про це йдеться в матеріалі UE.

Так, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що тарифи на електроенергію не злетять одразу вчетверо. Найімовірнішим сценарієм, на думку експерта, буде підвищення цін на 30% чи 40%. Тобто, українцям доведеться платити близько 2,3-2,5 гривні за кВт*годину.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео
Платіжка за електроенергію, кадр з відео

Водночас у Міненерго, НКРЕКУ та Мінсоцполітики розглядають одразу кілька варіантів перегляду тарифів. У напрацюваннях - модифікація діючої системи субсидій, а також запровадження різних тарифів, залежно від обсягів споживання.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Експерти вважають, що в уряді з більшою часткою ймовірності оберуть найбільш м'який варіант, наприклад, поступове підвищення тарифу на електроенергію із запровадженням захисних механізмів адресного характеру, тобто допомоги незахищеним верствам населення.

Втім, є думки, що перегляд тарифів взагалі можуть відкласти до моменту, коли держава не зможе справлятися і не залишиться нічого, крім, як підвищити ціни на електрику для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перший етап подорожчання не за горами: платіжки на електроенергію зростуть у рази, скільки доведеться платити.

Також наш портал інформував, платіжки за світло недостатньо великі? Українцям радять готуватися до нового підвищення тарифів на електрику.

Крім того, ми писали, українцям розповіли важливу новину про тариф на газ: діятиме лише до 30 квітня.