Наразі мільйони українців перебувають у різних країнах Європи та світу – і, зокрема, у Польщі.

У країні, яка є однією з перших, хто допоміг нашим громадянам, які втекли від початку повномасштабної війни. Але ж українцям треба пам'ятати, що там встановлені правила дорожнього руху для велосипедистів, у тому числі. І їх порушення може змусити вас виплатити штраф або навіть призвести до інших юридичних наслідків.

Велосипед, фото: скріншот з відео
Велосипед, фото: скріншот з відео

Велосипеди часто використовуються в Польщі, хоч це явище і не таке популярне, як у Нідерландах. Використовувати цей засіб можна і своє, і орендоване. Головне знати основні правила, щоби не порушувати.

У міських зонах є спеціальні доріжки для велосипедів, як у великих містах. Важливо завжди пересуватися велодоріжкою, якщо вона є. В іншому випадку - уздовж краю дороги, біля правої сторони.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, ваш двоколісний транспорт обов'язково повинен мати передню фару та червоний задній вогонь, щоб у темну пору доби водії могли вас бачити.

Дорога для велосипедів і авто, фото: КМДА
Дорога для велосипедів і авто, фото: КМДА

Велосипедист повинен одягати шолом поза населеними пунктами, дотримуватися правил дорожнього руху (дотримуватися швидкісного режиму, регулювання світлофорів), заборонено їздити тротуарами, крім випадків, коли тротуари призначені для пішоходів і велосипедів спільно.

Дітям віком від 10 до 18 років потрібно мати спеціальну велосипедну картку. До 10 років керувати велосипедом малюки можуть лише під наглядом дорослих.

Нагадаємо, проігнорував - штраф: українці мають важливу процедуру, рахунок пішов на дні

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонери за кордоном: чи мають право на українську пенсію ті, хто втік від війни

Знай.ua писав, блогерка із Закарпаття, яка хотіла розділити Україну, тепер нарікає на біженців: "Були там ще задовго до війни"