На українському ринку продовжує дорожчати цибуля, ціни досягли рекорду і не думають зупинятися, незважаючи на прогнози експертів. Покупців обнадіюють тим, що ситуація стабілізується з новим урожаєм навесні, але поки що супермаркети тільки піднімають вартість овочів.

За даними порталу "Мінфін", ціна цибулі злетіла майже втричі, порівняно з минулим сезоном. 1 квітня 2022 року овоч обходився українцям 19,13 грн/кг, а на даний момент вартість досягла 56,60 грн/кг, у березні вона була на рівні 56,08 грн/кг.

Динаміка зростання цін на цибулю, дані Мінфін
Динаміка зростання цін на цибулю, дані Мінфін

Станом на 18 квітня, найдорожчою є біла цибуля. Лише за місяць вона подорожчала із 88,23 грн/кг до 88,90 грн/кг. На другому місці у лідируючому списку – синя, її ціна трохи знизилася з 57,51 грн/кг до 57,33 грн/кг. Найдешевше вона обійдеться в Новусі та Метро – 54,99 грн та 57,10 грн відповідно.

Середня ціна звичайної цибулі встановлена ​​на рівні 56,60 грн/кг, що на 52 копійки нижче, ніж у березні. Найдоступніші варіанти зустрічаються у Варусі – 49,90 грн та Новусі – 49,79 грн.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також на полицях супермаркетів з'явилася молода цибуля. Її вартість трохи нижча за інші види, але все одно "кусається". У середньому вона коштуватиме 54,90 грн/кг.

Ціни на цибулю, дані Мінфін
Ціни на цибулю, дані Мінфін

Нагадаємо, алкооголь почав дешевшати: супермаркети показали нові ціни на популярні напої

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк скасував комісію на перекази з Польщі: доки діє тариф 0%

Як повідомляв Знай.ua, рекордне подорожчання: українців приголомшили новими цінниками на рис.