Для наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що деякі пенсіонери в Україні можуть, окрім пенсії, отримувати ще й стипендію. Саме, ви все правильно прочитали – стипендію. Розмір цієї виплати може дорівнювати двом прожитковим мінімумам.

Станом на квітень 2023 року для працездатних осіб прожитковий мінімум становить 2684 грн., тобто можна отримати 5368 грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Поки що такі "стипендії" доступні лише мешканцям української столиці. Мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження, згідно з яким стипендію Київського міського голови зможуть отримати визначні діячі фізичної культури та спорту.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Хто може із пенсіонерів претендувати на стипендію?

Пенсіонери, які досягли 60 років, мають проживати та бути зареєстрованими у Києві. Це стосується спортсменів, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх та чемпіони, призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівня.

На виплати можуть претендувати тренери, які займалися активною роботою у сфері фізичної культури та спорту щонайменше 30 років.

Це стосується і фахівців сфери фізичної культури та спорту – за активну діяльність у сфері фізичної культури та спорту не менше 30 років та вагомий внесок у розвиток сфери.

Пенсіонерки, кадр з відео
Пенсіонерки, кадр з відео

Конкурсну комісію, яка визначить, хто отримуватиме виплати, сформує Департамент молоді та спорту м. Києва.

Щороку визначатимуть, кому дістанеться стипендія – але не більше 50 виплат. Заявку про надання стипендії подається до 1 листопада. Повторно подати на стипендію можна не раніше, ніж за два роки.

Нагадаємо, хто не отримає платіжних карток від Пенсійного фонду: важливе уточнення.

Раніше повідомлялося, доведеться попрощатися з пенсією: кому з українців скасують виплати.

Також, чи додадуть до стажу період догляду за особою з інвалідністю: у Пенсійному фонді назвали умови.