Багато українців залишили свої будинки та вирушили захищати Батьківщину, на жаль, не всі повертаються додому. Цього разу ми розповімо вам, на який розмір пенсії можуть розраховувати члени сім'ї, якщо вона втратила військовослужбовця-годувальника.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації від організації Military Media Center.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

Насамперед важливо розуміти, що розмір виплат відрізнятиметься залежно від того, чи загинув чи помер військовий.

"Відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", право на пенсію мають батьки та дружина (чоловік) годувальника, який загинув під час виконання службових обов'язків", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пенсії у зв'язку із загибеллю військовослужбовця, пов'язаної з виконанням службових обов'язків, одержують не раніше 55 років, незалежно від тривалості страхового стажу. Розмір пенсійної виплати становить 70% заробітної плати загиблого годувальника членам сім'ї та дитині (але не менше 7800 грн). Якщо у сім'ї двоє та більше дітей — по 50% на кожну дитину (але не менше 6100 грн).

Пенсія за загиблого військового, скріншот: Military Media Center
Пенсія за загиблого військового, скріншот: Military Media Center

Також ця категорія має право на призначення пенсії, якщо вони мають право на:

- пенсію незалежно від віку;

- дострокову пенсію за віком;

- пенсію за віком на пільгових умовах;

- пенсію із зменшенням пенсійного віку відповідно до закону або є особами з інвалідністю.

У разі смерті військовослужбовця, не пов'язаної з виконанням службових обов'язків, право на отримання пенсійних виплат мають батьки та дружина (чоловік) годувальника.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Умова для отримання пенсії: досягли 60 років незалежно від наявності у них страхового стажу або є особами з інвалідністю.

Розмір пенсійної виплати: 30% заробітної плати померлого кожного члена сім'ї.

"Незалежно від причини смерті годувальника, мінімальний (2 прожиткові мінімуми для непрацездатних осіб) та максимальний (10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб) розміри пенсії при втраті годувальника застосовуються до кожного непрацездатного члена сім'ї окремо", - зазначили в Military Media Center.

Нагадаємо, вистачить скаржитися, допоможіть грошима: у ПФУ розповіли, як працюватимуть меценатські пенсії.

Раніше повідомлялося, що українців звільнили від популярного податку: хто може не платити.

Також, декретні під час війни: як і скільки можуть отримати українки.