Необхідно нагадати нашим читачам, що в Україні з 1 квітня проводиться перерахунок пенсійних виплат пенсіонерам, які працюють. Проте є категорія українців, яка навіть за наявності 2 років стажу не може претендувати на підвищення пенсії.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від експертів порталу "На пенсії".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що законом України від 09 липня 2003 року № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі — Закон № 1058) визначено, що пенсії за вислугу років, призначені на умовах Закону України від 05 листопада 1991 року № 1788-XII "Про пенсійне забезпечення" до досягнення одержувачами пенсійного віку не перераховуються.

Іншими словами, перерахунок не буде зроблено тим, хто отримує пенсії за вислугою років і не досяг пенсійного віку – 60 років.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Це стосується педагогів, медичних працівників, працівників авіації, які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону № 1058, та працюючі/які працювали на посадах, які не дають права на пенсію за вислугу років.

Варто зазначити, що після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та працювати, окрім роботи на посадах, що дають право на пенсію за вислугу років.

Нагадаємо, колекторів можна не боятися: українцям планують полегшити умови погашення кредитів – подробиці.

Раніше повідомлялося, зачекайте два місяці? Що робити, якщо допомогу для ВПО не виплачують.

Також, нас знову обдурили? Українці за "банкоматного роумінгу" втрачають сотні гривень через Ощадбанк і Приват.