Українські супермаркети оновили цінники на низку популярних молочних продуктів. Скільки у квітні коштує йогурт, творог та кефір, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За період повномасштабної війни в українських магазинах значно подорожчали молочні продукти. Цьому було збільшено витрати на виробництво та низку негативних наслідків бойових дій у країні, зокрема руйнування ферм та скорочення поголів'я худоби.

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

Так, другого тижня квітня супермаркети оновили цінники на деякі молочні продукти.

Йогурт

Йогурт торгової марки "Активіа" Класичний 1,5% станом на 12 квітня в середньому пропонується за 23,90 гривні за 290 мл. У березні середньомісячний цінник був трохи нижчим – 23,31 гривні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Творог

Творог торгової марки "Простоквашино" 9% українці можуть придбати дешевше - у середньому 300 грамів продукту коштує 58,40 гривні. У березні цінник був помітно вищим – 65,56 гривні.

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Кефір

Кефір "Селянський" 2,5% подорожчав із 39,68 до 40,53 гривні за 950 мл. Цінники коливаються у межах 37,90-43,99 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, скільки доведеться "відвалити" за великодній кошик у 2023 році: без помідорів та огірків вже більше 1000 грн.

Також наш портал інформував, в Україні впали ціни на цибулю, але поки що лише зелену: які цінники в супермаркетах.

Крім того, ми писали, помітно дорожче, ніж у березні: квітень почався з подорожчання популярних круп, які ціни в супермаркетах.