Багато українців, які завжди справно платили за блакитне паливо, мають низку питань щодо того, чому так складно повернути гроші, сплачені колишнім облгазам. Йдеться про рахунки за травень 2022 року. Регулятор ринку та найголовніший постачальник газу, компанія "Нафтогаз" отримує велику кількість скарг із цього приводу.

Мільйони українців перейшли на послуги "Нафтогазу" так би мовити "заднім числом". Після оплати за газ за вже неправильними реквізитами повернути гроші виявилося не так просто - облгази не "перекинуть" кошти, громадянам доводиться писати звернення.

Цю ситуацію вирішили прокоментувати представники прес-служби "Нафтогазу" у мережі Facebook, пише "Хвиля".

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

Українці скаржаться на труднощі із поверненням грошей через складний механізм.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Громадян України обдурили з оплатою за травень 2022 року. Ухвалили рішення про перехід з облгазів на Постачальника останньої надії 2 червня, а сповістили про це за три тижні. За цей час порядні люди оплатили квитанції, і тепер мають клопоти з їх поверненням. Хоча Нафтогаз отримує від облгазів дані лічильників, має з ними спільну систему, і було б чесно і правильно, щоб саме ці структури зайнялися перерахуванням коштів. Під час широкомасштабної війни, у 21 столітті, нам пропонують копіювати і надсилати папери", - поскаржився користувач мережі Facebook.

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

У "Нафтогазі" пояснили, що на даний момент механізм автоматичного переказу коштів між компаніями не існує.

"У ситуації, що склалася, ми радимо особисто звернутися до вашої попередньої газопостачальної компанії з відповідною письмовою заявою. Більш детальну інформацію про процес повернення коштів і переліку необхідних документів зможе надати ваш попередній постачальник газу", - відповіли в компанії.

Більше того, в Нафтогазі додали, що законодавству України ваш попередній постачальник не може відмовити вам у поверненні переплати. А значить, якщо ви переплатили колишньому облгазу, то ви повинні повернути гроші.

Нагадаємо, українці скоро можуть побачити нові тарифи за світло – ціна зросте до 7 грн/кВт.

Раніше повідомлялося, що в Києві відключили опалення для 95% будинків, але в деяких батареї ще не охолонули: хто залишився з теплом.

Також, пенсіонерам пропонують нові соціальні пільги: доведеться позмагатися за стипендію.