Мільйони українців використовують банківські картки різних платіжних систем - переважно Mastercard та Visa.

Найближчим часом в Україні розпочнеться процес заміни цих карток, що зумовлено тим, що платіжна система Mastercard вирішила перейти на нові стандарти виробництва.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Внаслідок такого рішення українці отримають нові екологічні банківські картки. Про цю ініціативу було оголошено впрес-службіфінансового гіганта.

Компанія має намір до 2028 року повністю перестати використовувати ПВХ-пластик, замінивши його екологічно чистими матеріалами – вторинним та біопластиком.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ідея впровадження нових матеріалів для виробництва карток у Mastercard виникла у 2018 році. Процес заміни пластику проходитиме етапами, а транзитний період триватиме аж до 2028 року. Зрештою близько 168 мільйонів банківських карток буде замінено на оновлені "біо-версії".

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Впровадження нових стандартів необхідне зниження негативного впливу довкілля, що призводить до відходів і викидів під час виробництва карток. Поки що українські банки ніяк не анонсували заміну карток. Однак, швидше за все, це відбуватиметься лише у тому випадку, якщо у вас закінчився термін дії попередньої банківської картки.

Нагадаємо, українцям пояснили, як можна "виклопотати" штраф у 34 тисячі за переказ грошей на карту

Як повідомляв "Знай.uа", виплата у три місяці та разовий переказ: хто з українців може отримати гроші

Знай.ua писав, поки українець спав, з його карти "ПриватБанку" випарувалися долари: під час техробіт ніхто не "захистив"