В українських супермаркетах спостерігається зниження цін на популярні овочі, а саме – капусту та картопля. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни в Україні сильно зросли ціни на багато продуктів харчування, зокрема овочі. Наприклад, цибуля, огірки та помідори стали справжніми рекордсменами з подорожчання. З кожним днем ​​наближається потепління, а водночас у супермаркетах знижуються ціни на деякі овочі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 11 квітня картопля в середньому пропонується по 9,63 гривні за кілограм. Місяцем раніше вартість була трохи вищою – 10,10 гривні за кіло. Помітно впали ціни на молоду картоплю – з 23,01 до 14,90 гривні за кілограм. Також стала дешевша рожева картопля - 11,12 гривні за кіло замість березневих 11,82 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Молода капуста порадувала покупців новою ціною. Якщо у березні середній цінник на овоч становив 77,34 гривні за кілограм, то другого тижня квітня вже 64,90 гривні за кілограм. Водночас білокачанна капуста продовжила дорожчати – до 24,70 гривні, що на 1,60 гривні більше, ніж у березні.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, помітно дорожче, ніж у березні: квітень почався з подорожчання популярних круп, які ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, "золотий" батон: супермаркети підвищили ціни на хліб, скільки коштуватиме буханець.

Крім того, ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць.