В Україні завершують опалювальний сезон, який за словами експертів, був одним із найскладніших через російські обстріли та їх наслідки. Згортання системи централізованого опалення столиці розпочалося ще у суботу, 8 квітня.

У "Київтеплоенерго" повідомили, що тепло вже відключили у 95% багатоповерхових будинків, які перебувають в управлінні комунального підприємства.

Електроопалення, скріншот: YouTube
Електроопалення, скріншот: YouTube

Проте, деякі громадяни все ще залишилися з теплом. Інші мають право залишити заявку на відключення опалення. Йдеться про заклади соціальної сфери – лікарні, дитячі садки, школи та інші. Заявки приймають від керівників.

На даний момент опалювальний сезон вже завершено для 45% навчальних та 7% медичних закладів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Щорічно рішення про початок або завершення опалювального сезону ми приймаємо, орієнтуючись на погодні умови, комфорт людей та раціональне використання енергоресурсів. Цього року теж не чекаємо 15 квітня, а припиняємо постачання тепла у будівлі раніше", – говорив раніше мер Віталій Кличко.

Через особливості теплової інфраструктури столиці сезон завершують поступово - інертність системи та розгалуженість трубопроводів, загальна довжина яких перевищує 2,7 тис. кілометрів.

Нагадаємо, пенсію розрахували неправильно? Як в Україні перевірити реальний розмір заслужених виплат

Раніше ми писали про те, що "Ощадбанк" залишив пенсіонера без засобів для існування: пенсія "зависла" у повітрі

Як повідомляв Знай.ua, Кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується