Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є кілька важливих новин. Справа в тому, що у Пенсійному фонді України поділилися інформацією щодо перерахунку виплат працюючим пенсіонерам.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України, пише "Хвиля".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Повідомляється, що далеко не завжди нову зарплату враховують при перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють. Можуть як враховувати, так і не враховувати.

Аналіз призначення/попереднього перерахунку проводиться, якщо після попереднього призначення/попереднього перерахунку пенсії людина отримала не менше ніж 24 місяці страхового стажу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

При цьому в ПФУ роз'яснили, що у тому випадку, якщо зарплату враховувати доцільно, тобто людина отримувала після попереднього призначення або перерахунку великі кошти, вона обчислюється або всі періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року до 28 лютого 2023 року. Або будь-які 60 календарних місяців страхового стажу поспіль по 30 червня 2000 року незалежно від перерв (якщо людина надавала такі дані) і всі періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року.

До того ж, при обчисленні заробітку беруть до уваги показник середньої заробітної плати (доходу), який було враховано при призначенні/попередньому перерахунку пенсії людини.

У разі, якщо після призначення пенсії пенсіонер працював і отримував менший заробіток, ніж той, з якого було обчислено розмір пенсії, його не враховують, адже це зменшить індивідуальний коефіцієнт заробітної плати. Тобто в даному випадку враховують лише набутий страховий стаж.

Нагадаємо, експерт розповів, як українці платять за комуналку під час війни: борг зріс до 120 млрд грн.

Раніше повідомлялося, українцям спишуть борги за світло, воду, газ та опалення: у Кабміні готують звернення.

Також, у ПФУ відповіли, якою має бути мінімальна пенсія у 65-річному віці.