Цього року фермери з Одеської області, центру та заходу України вирощуватимуть посиленими темпами овочі, насамперед із борщового набору – цибулю та моркву.

За словами першого заступника міністра Тараса Висоцького, цієї весни фермери планують збільшити посіви ярих культур, а також цибулі, моркви та гречки. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

"Цього року ситуація з цибулею та морквою на ринку буде стабільною порівняно з минулим роком. Продукти будуть більш доступні українському споживачеві", – наголосив він.

Висоцький зазначає, що гречки буде вироблено більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання. Зменшиться потреба імпорту, і не буде підстав для зростання ціни. А чи буде здешевлення стане зрозумілим за фактом фіксації посівних площ у червні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Чиновник зауважив, що обсяг виробництва зернових культур перевищить потреби українців щонайменше у два з половиною рази.

Висоцький зазначив, що у 2022 році аграрії значно збільшили обсяги посіву гречки. Завдяки цьому зараз українці купують гречку на 50% дешевше. Така ж ситуація буде і цього року.

Нагадаємо, за даними Мінфін, ціна на гречку в українських супермаркетах наразі становить 53 грн в середньому, а можна придбати і менше ніж за 50 грн.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні почали знижуватися ціни на курячі яйця: скільки доведеться віддати за десяток на початку квітня.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні 70% громадян почали заощаджувати на їжі: відмова від алкоголю, доставки і не тільки.

Також "Знай.ua" інформував, закуповуємося на борщ: в Україні почав дешевшати буряк.