В Україні помітно впав попит на столові буряки, що спричинило зниження вартості овочів. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Ситуація на ринку столових буряків з початку березня була стабільною, але під кінець місяця попит на коренеплоди помітно впав. Українські фермери змушені були знижувати ціни на продукцію, щоб активізувати торговельно-закупівельну діяльність. Так, буряки почали реалізовувати в межах 5-7 гривень за кілограм, що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Аналітики відзначають, що на ринку зросла пропозиція некондиційного буряка, який виробники згодні відвантажувати і по 2 гривні за кілограм.

Тенденція до здешевлення була спровокована збільшенням пропозиції товару над ринком. Господарства, які не поспішали з реалізацією буряків, почали активно розпродувати наявні обсяги.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Як зазначають аналітики, на даний момент цінники на буряки в середньому в 1,6 раза нижчі, ніж в аналогічний період 2022 року. Учасники ринку прогнозують, що діюча цінова тенденція збережеться і надалі, оскільки є чималі запаси овочів у місцевих сховищах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, весна буде ще солодшою: українські супермаркети оновили ціни на апельсини, мандарини та яблука.

Також наш портал інформував, зелена цибуля стає доступнішою: нові ціни в супермаркетах дають надію на краще.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні ціни на цибулю почали активно знижуватися: з чим це пов'язано і чого очікувати у квітні.