Курячі яйця стали фактично у прямому сенсі "золотими", адже ще 2022 року ціни на них злетіли до небаченого рівня. На початку квітня в українських супермаркетах почали знижуватись цінники на продукт. Скільки доведеться заплатити за десяток, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Високі ціни на курячі яйця утримувалися ще з осені минулого року, коли вони зросли в ціні вдвічі. Це сталося, зокрема через руйнування багатьох ферм та знищення поголів'я курей-несучок. Втім, на початку квітня у супермаркетах спостерігається хоч і незначне, але зниження цін на продукт.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Так, станом на 1 квітня яйця курячі торгової марки "Квочка" в середньому пропонуються по 68,15 гривні за десять штук. Для порівняння, у березні середній цінник був вищим – 72,06 гривні за десяток. Цінники на товар варіюються від 66,99 до 69,30 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Яйця курячі торгової марки "Ясенсвіт" також подешевшали, але менш помітно. На початку квітня за десяток таких яєць доведеться викласти загалом 72,48 гривні. У березні цінник був на рівні 74,07 гривні. Ціни на продукт коливаються від 69,30 до 74,25 гривні за десяток, залежно від супермаркету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевші.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць.