Ціни на продукти знизяться, вважає експерт із продовольства Тарас Баштанник.

В Україні продовжують дорожчати продукти, однак така ситуація не залишиться на довго, принаймні такої думки аналітики, які прогнозують здешевшання цін на деякі товари. У телеефірі "Єдиних новин" експерт з продовольства Тарас Баштанник розповів, коли, на його думку, можуть знизитися ціни на товари.

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

"Говоримо, що з травня місяця, і уже до осені навпаки я би сказав, і впевнений, що продукти харчування будуть дешевшати. Принаймні це стосується овочів, фруктів, ягід. Якщо говорити про яйця, то це буде залежати в першу чергу від вартості кормів. У першу чергу кукурудзи, наприклад. По яких ціна може просісти, коли буде збиратися урожай. Але це буде тільки восени цього року, новий урожай", — заявив Баштанник.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, наразі ціни на продукти харчування зростають, особливо перед Великоднем. Імовірно частина продуктів перестане бути такою дорогою, після свята. Однак, ще більше здешевшання почнеться, на думку аналітиків, коли з'являться товари на городах українців.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні почали знижуватися ціни на курячі яйця: скільки доведеться віддати за десяток на початку квітня.

Як повідомляв "Знай.ua" великий попит спровокує зростання цін: якими продуктами варто закупитись перед Великоднем, щоб заощадити.

Також "Знай.ua" інформував, доведеться відмовитися від американо? В Україні різко підняли ціни на каву, вершки та цукор.