Українці, які не можуть уявити свій ідеальний ранок без філіжанки ароматного та бадьорого напою, повинні знати, що в перші дні квітня кава піднімається в ціні. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів підвищують ціни одразу і на каву всіх марок, і на цукор, і навіть на вершки.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на каву, фото: Знай.ua
Ціни на каву, фото: Знай.ua

Вартість кави

Так, у період із січня по березень, всі марки розчинної кави додали в ціні. Є випадок, коли у супермаркетах підвищили ціну одразу на 7 гривень. Вартість упаковки вагою 120 грамів зросла з 167,35 грн. до 174,09 грн.

Ціни на каву, скріншот: Minfin
Ціни на каву, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вартість цукру

Також у березні почав дорожчати цукор, хоча кілька місяців поспіль ціна його або залишалася незмінною, або трохи знижувалася. У лютому кілограм цукру коштував у середньому 33,67 грн., а у березні – 34,23 грн.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість вершків

А тепер трохи про молочну продукцію, яку обожнюю любителі кави, наприклад, американо з молоком. Звичайно, що в розчинній каві вершки мають інший смак, але теж являють собою відмінну добавку. Так, понад 2 гривні до ціни додали вершки. Упаковка продукту вагою 200 грам у березні коштуватиме 23,92 грн., а в лютому ціна становила 21,85 грн.

Ціни на вершки, скріншот: Minfin
Ціни на вершки, скріншот: Minfin

Нагадаємо, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Раніше повідомлялося, чи залишиться дефіцитним і дорогим? Збільшення площ під цибулю не допоможе збити ціни в магазинах.

Також, салати - забаганки еліти? В Україні супермаркети оновили ціни на капусту, моркву та картопля.