До свят в Україні традиційно зростають ціни, оскільки попит серед покупців зростає. Попереду на нас чекає Великдень, тому варто заздалегідь закупитися продуктами, щоб не витрачати зайві гроші і не шукати похапцем необхідне.

Ціни можуть злетіти на ті продукти, які мають великий попит, зазначив аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак. Насамперед це стосується яєць, але ціни на них зараз все ще залишаються високими.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"На 10-15% подорожчає борошно, на 7-10% - молочні продукти, піднімуться ціни на овочі та фрукти. Причому погано навіть не те, що продуктовий кошик подорожчає до свята, а те, що ціни підвищаться і, найімовірніше, закріпляться", - повідомив Оріщак.

Щоб уникнути зайвих витрат на Великдень, краще купити продукти вже зараз. Йдеться про ті, які можуть пролежати та не зіпсуватися до свята. Експерт наголосив, що в такий тяжкий час краще мати запаси.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Наш прогноз помірковано песимістичний, він відображає настрій бізнесу через зниження торговельних оборотів. Поки йде війна, продукти продовжать дорожчати, тому потрібно регулярно формувати запаси", - зазначив він.

Великодній стіл, фото: Знай.ua
Великодній стіл, фото: Знай.ua

Наприклад, м'ясо, птицю та рибу можна обробити та розділити на порції для заморожування. Сиркопчена ковбаса в холодильнику теж дочекається свята. Також потрібно враховувати, що більшість господинь самостійно будуть пекти паски, так що не варто закупитись цукром, борошном, вершковим маслом, дріжджами та сухофруктами.

"З цієї ж причини можна вже зараз купити на стіл продукти тривалого зберігання - рибні консерви, консервований горошок та кукурудзу, лечо та інші овочеві салати. Особливо якщо побачите щось із цього переліку по акції", - підказав експерт.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Нагадаємо, квітень зустрів українців "колючими" цінами на свинину: скільки коштує грудинка, ошийок та шашлик

Раніше ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць