Українські супермаркети продовжують оновлювати вартість молочних продуктів.

Ціни у березні 2023 року підвищились, а деякі — суттєво впали. Про це свідчить інформація на порталі Мinfin.

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

Молоко 1% марки "Простоквашино" подешевшало. Якщо минулого місяця ціна за літр була 38,60 грн, то тепер ціна коливається в середньому близько 36,46 грн.

Масло 72% також знизилося у ціні. Місяць тому воно коштувало 71,82 грн, а тепер середня ціна в супермаркетах 70,62 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Сир кисломолочний подешевшав також минулого місяця Сир кисломолочний "Простоквашино" 9% 300 гр коштував у середньому 67,84 грн, то тепер ціна знизилась до 66,77 грн.

А от молоко з жирністю 2,6% навпаки додало в ціні. Місяць назад 900 мл молока коштувало 38,75 грн, а тепер це молоко котує 40,9 грн.

Ціна на продукти. Мінфін
Ціна на продукти. Мінфін

Варто зазначити, що надто висока ціна молока та молочних продуктів стала причиною того, що багато продукції псується та її переробляють на біогаз. На перероблювання на біогаз потрапляє 90% протермінованої продукції.

Залишки, 10% відходів, які не можна переробити, передають на безпечне спалювання з виробленням теплової та електричної енергії.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні знову подорожчали тепличні огірки: радість від падіння цін була недовгою.

Як повідомляв "Знай.ua" супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: в скільки обійдеться буженина, ковбаски та бекон.

Також "Знай.ua" інформував, неякісний товар у супермаркетах: як не стати жертвою нечесних продавців.