В останні пару місяців в Україні ціни зростали практично на всі продукти, і багато хто сподівався, що з приходом весни ситуація стабілізується. Це сталося, та ненадовго. Так, наприкінці березня знову подорожчали огірки, але спад цін на фрукти також зафіксували.

Аналітики проекту "EastFruit" показали новий моніторинг цін. Нещодавно тепличні огірки нарешті подешевшали, проте вже до кінця березня вони знову зросли в ціні на 18%. Це пов'язано зі скороченням пропозиції на ринку, оскільки вибірки в теплицях також значно знизилися.

Також варто враховувати, що постачання з Туреччини зараз набагато менше через землетрус у країні. Це дозволяє місцевим продавцям завищувати ціни, тим більше, що попит залишається досить високим.

Огірки, фото kobrincity
Огірки, фото kobrincity

Продавці підняли ціни на яблука сорту "Гала" на 17%, бо попит серед покупців упав. Однак, незважаючи на подорожчання, вартість цього фрукту досі залишається низькою.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З цієї ж причини змінилися ціни на апельсини, але у зворотний бік – вони подешевшали на 12% порівняно з минулим тижнем березня. У той же час, груші сорту "Конференція" впали в ціні на 15% через те, що у продавців скоротилися запаси в даний період.

Моніторинг цін, EastFruit
Моніторинг цін, EastFruit

Раніше ми писали про те, що на Новий рік не встигли, натомість у березні поласуємо: українські супермаркети оновили ціни на яблука та апельсини.

Як повідомляв Знай.ua, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Також портал Знай.ua писав, що просять по 80 грн за кіло: на скільки українські супермаркети змінили ціну на капусту, моркву та картопля