Якщо споживач бачить багато переклеєних стікерів на товарі, їх можна обережно відклеїти та подивитися, яка саме дата вказана на першому стікері.

Очільниця асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова розповідає, як не стати жертвою нечесних продавців. Про це пише портал ProГроші.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Якщо ми бачимо велику кількість наклеєних стікерів, а таке часто магазини роблять для перепродовження терміну придатності продукту, то рекомендую їх спробувати акуратно відклеїти й подивитися, що написано на першому стікері. Тобто це, імовірно, буде правильна інформація, – зазначила експертка.

Купуючи товари можна звертати увагу на таку інформацію від виробника, як термін придатності, умови температурного режиму, в яких зберігаються продукти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

Якщо, наприклад, масло не в морозилці, то вже є питання. По суті, через таке порушення умов зберігання у цього продукту зменшується термін придатності.

Найголовніша порада, аби захистити себе, купуючи продукцію — обирати її у торгових мережах чи перевірених магазинах. Також експертка радить купувати продукти у великих мережах, які не були помічені в гучних скандалах щодо якості.

Нагадаємо, ми писали, що чим небезпечний перегрів олії: про ці наслідки ви навіть і не здогадувалися.

Як повідомляв "Знай.ua" вчений назвав три звички, які призведуть вас до довголіття: навіть м'ясо не обов'язково.

Також "Знай.ua" інформував, немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитись від звичної допомоги на оплату комуналки.