Боржників аліментів, які ігнорують виплати протягом тривалого періоду, чекає посилена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність.

Якщо присутня заборгованість за три місяці, суд може стягнути майно порушника, що означає його арешт, вилучення та примусову реалізацію на користь заявника. Про це повідомили в управлінні Міністерства юстиції.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

У випадку несплати аліментів чотири місяці та більше, державний виконавець може винести такі постанови:

  • встановити тимчасове обмеження на виїзд за межі України;
  • заборонити тимчасово керувати транспортним засобом;
  • тимчасово обмежити боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, метальними снарядами несмертельної дії (постанова скасовується на період дії воєнного стану);
  • встановити тимчасове обмеження на полювання.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Термін несплати аліментів для винесення вищевказаних постанов зменшується з чотирьох до трьох місяців у випадку, якщо кошти виплачуються на утримання дитини з інвалідністю чи дитини, яка важко хворіє.

В Україні можна звернутися до суду та повідомити органи про вчинене кримінальне правопорушення (ухилення від сплати аліментів), якщо сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за три місяці.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні за рік зросли ціни на чоловічі труси, кросівки та одяг, жінки "не постраждали".

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні знову подорожчали тепличні огірки: радість від падіння цін була недовгою.

Також "Знай.ua" інформував, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики, в скільки обійдеться буженина, ковбаски та бекон.