Популярна платформа онлайн-оголошень OLX надала дані, завдяки яким можна проаналізувати, як змінився ринок у період з минулої по зиму (2022/23).

Середні ціни на одяг, взуття та аксесуари збільшились більш ніж на 22%. Найбільше подорожчання відчули взуття та спеціалізований одяг – зростання цін коливалося від 25% до 33%.

Сушіння одягу, скріншот з відео
Сушіння одягу, скріншот з відео

Наприклад, якщо минулої зими середня вартість чоловічого взуття становила приблизно 800 грн., то тепер продавці вимагають у середньому понад 1 тис. грн. Найменше відчули зміни жіноча білизна та купальники – середня ціна зросла на 4% за рік.

Чоловіча білизна та плавки зросли в ціні на 34% порівняно з попередньою зимою. Їхня середня вартість зараз становить 363 гривні.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Запити на зиму (2022-2023), скріншот: OLX
Запити на зиму (2022-2023), скріншот: OLX

2023 року українські споживачі сфокусувалися на брендах, а не просто на предметах одягу. Якщо взимку 2022 року до топ-10 найпопулярніших пошукових запитів увійшли лише три відомі марки одягу, то в 2023 році 5 із 10 найчастіших пошуків містять конкретний бренд, переважно спортивний — Nike, Stone Island тощо.

Користувачі частіше віддають перевагу сезонному верхньому одягу та взуттю, а також виявляють інтерес до спортивного гардеробу.

Запити на зиму (2022-2023), скріншот: OLX
Запити на зиму (2022-2023), скріншот: OLX

Нагадаємо, нові тарифи на світ з 1 квітня: чому суми у платіжках українців будуть зовсім неабиякі

Як повідомляв "Знай.ua", не відмовляйте собі в задоволенні: який хліб можна їсти на дієті - фігурі точно не нашкодить

Знай.ua писав, запасаємося вугіллям і чистимо мангал: в Україні знизилися ціни на м'ясо для шашлику