Українці пережили дуже складну зиму в умовах війни та з регулярними відключеннями світла. Ще восени всі почали масово скуповувати генератори, щоб забезпечити себе цінним ресурсом, але після стабілізації ситуації з електропостачанням ціни різко впали, і вони виявилися по суті непотрібними.

Бізнеси працювали завдяки генераторам, а ті, які не обзавелися ними, здебільшого закрилися або скоротили обсяги роботи. Перший віце-президент Торгово-промислової палати та член Української ради бізнесу Михайло Непран впевнений, що підприємці вчинили правильно, вирішивши купити пристрій.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

"Ми були б з вами без ковбаси та хліба, не працювали б магазини та кафе, якби не генератори. Звичайно, є нюанси, але вкладення в генератори виправдали себе, це було правильно", – зазначив він.

Ринок перенаситився генераторами, що можна спостерігати останні 2-3 тижні. Коли попит стих, ціни відповідно теж почали знижуватися. Проте, спекуляції все ж таки були, зізнався він.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Ми змушені визнати, чи були спекуляції, генератори продавали по 40-50, а то й по 90 тис. грн, але в останні тижні українська енергетика показала свою ефективність. Тому зараз генератори можна купити і по 8 тис. грн, що у 2-2,5 рази дешевше, ніж у періоди тривалих відключень”, - повідомив експерт.

Обвал цін стався, зокрема, через те, що продавці віддають генератори зі складів та на розпродажах, бо очікування на попит не виправдалися. У лютому 2023 року кількість запитів на генератори становила близько 3-5% від грудня-січня. Також експерт повідомив, що зараз генераторами цікавляться більше домогосподарства, аніж бізнеси.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Нагадаємо, українцям показали нові тарифи на світ, за яких держава може вступити до ЄС

Як повідомляв Знай.ua, українцям показали, як без проблем повернути переплату за газ