Для наших читачів, які уважно стежать за цифрами у своїх платіжках за комуналку, і гадають, що все поки що залишилося на "заморозці", є привід для хвилювань. Справа в тому, що в українському парламенті вже навіть зареєстрували проект закону про мораторій на підвищення комунальних тарифів для населення.

Цей документ за своєю суттю – звернення до Кабміну з пропозицією встановити новий мораторій на підвищення тарифів на ЖКП.

Про це стало відомо завдяки повідомленню голови спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка у мережі Telegram.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Також депутати хочуть вжити "дієвих заходів реагування" щодо запобігання збільшення та накопичення боргів населення за відповідні послуги перед державою.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Документом пропонується звернутися до уряду з пропозицією щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги, а також вжити дієвих заходів реагування щодо запобігання збільшення та накопичення боргів населення за відповідні послуги перед державою. Як я писав раніше, Кабінет Міністрів України після закінчення опалювального сезону планує підвищити тарифи на електроенергію, НКРЕКП планує підвищити тарифи водоканалів, а Нафтогаз підняти вартість газу.", - пише Олег Попенко.

Публікація Олега Попенка, скріншот: Telegram
Публікація Олега Попенка, скріншот: Telegram

Справді ми вже писали, що Кабінет Міністрів України після закінчення опалювального сезону планує підвищити тарифи на електроенергію, НКРЕКУ планує підвищити тарифи водоканалів, а Нафтогаз підняти вартість газу.

Нагадаємо, в Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться платити з 1 квітня та 1 липня.

Раніше повідомлялося, хто потрапить під "гарячу руку": у "Київстарі" попередили про відключення SIM-карток у абонентів.

Також, холодний душ для неплатників: за що українцям почали нараховувати непідйомні штрафи.