Певним категоріям українців надається допомога від держави у вигляді житлової субсидії, яка покриває частину витрат на оплату комунальних послуг. У деяких випадках її можна втратити, зокрема, через борги.

Але не варто впадати у відчай, втративши субсидію через накопичені борги. Право на допомогу ще можна повернути. Проте для початку українцям необхідно вирішити питання із заборгованістю щодо оплати житлово-комунальних послуг.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У Міністерстві соціальної політики назвали конкретні терміни, в які потрібно вкластися, щоб була можливість отримати допомогу.

Щоб встигнути оформити субсидію до наступного опалювального сезону, українці до травня місяця зобов'язані повернути борги або укласти договір про реструктуризацію заборгованості, або надати документальне підтвердження, що борг оскаржують у судовому порядку.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Проте українцям варто знати, що субсидію можуть повернути навіть при заборгованості. Умови є: оплата має бути прострочена не більше ніж на 3 місяці, а сума не повинна перевищувати 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 гривень станом на сьогодні.