На сторінці Пенсійного фонду України в соціальній мережі Facebook з'явилося звернення одного з людей похилого віку нашої країни.

Він живе у Василівському районі Запорізької області і не отримує соціальної виплати з червня 2022 року, оскільки та територія знаходиться під окупацією та "Укрпошта" не має можливості доставляти туди пенсії.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

"Хотів дізнатися, чи можна мені перерахувати пенсію на карту", - запитує він.

У ПФУ відповіли, що питання про виплату та доставку пенсій визначено постановою Кабміну від 26.02.2022 №162. Там говориться, що якщо "Укрпошта" письмово повідомляє про відсутність тех.можливості здійснювати доставку пенсій - виплата здійснюється на поточні рахунки, відкриті в "Ощадбанку".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо пенсіонер не звертався до органів ПФУ із заявою про інший спосіб виплати пенсій, то виплата пенсії автоматично здійснюється на рахунок у "Ощадбанку".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Там повідомляється і те, що має зробити пенсіонер, щоби одержати ці гроші. Можна подати заяву до Пенсійного фонду, в електронній формі, через веб-портал послуг із використанням кваліфікованого підпису.

А ще можна виїхати на безпечну територію, щоб звернутися до будь-якого з відділень "Ощадбанку", з паспортом, ІПН, щоб підписати договір банківського рахунку.

Нагадаємо, а ви не чули, чи пенсії підвищили? Як перевірити результати березневої індексації, покрокова інструкція

Як повідомляв "Знай.uа", вже за кілька тижнів: в Україні відбудеться новий перерахунок пенсій, кому пощастить

Знай.ua писав, в Україні пенсіонерам почали оформлювати надбавки: хто може отримати від 300 до 570 гривень