Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Ми вже багато писали про індексацію для 10 млн. громадян у березні, проте мало де є інформація про те, як перевірити новий розмір своїх законних виплат.

На цей раз ми детально розберемо, де і як перевірити результати березневої індексації пенсій.

Про це стало відомо завдяки повідомленню у мережі Facebook прес-служби ГУ Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відомо, що розміри нових пенсійних виплат розраховувалися персонально для кожного пенсіонера, адже виплати залежать від багатьох чинників, зокрема страхового стажу, зарплати, яку отримувала людина і з якої сплачувала страхові внески, наявності інвалідності тощо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У Пенсійному фонді України розповіли, як можна онлайн дізнатися про новий розмір пенсії. Це можна зробити на порталі електронних послуг Пенсійного фонду, авторизувавшись у персональному кабінеті за допомогою кваліфікованого електронного підпису або ID-банкінгу. Інформацію про перерахунок можна переглянути в розділі "Моя пенсія".

Інструкція від ПФУ:

Інструкція перевірки індексації пенсії від ПФУ, скріншот: Facebook
Інструкція перевірки індексації пенсії від ПФУ, скріншот: Facebook

Якщо ви є прогресивним користувачем комп'ютера, то скористайтеся інструкцією від ПФУ, а якщо поки що є певні труднощі, то попросіть своїх близьких або рідних. Важливо! Вам повинні допомогти люди, яким ви повністю довіряєте.

Нагадаємо, працювати до 60 років не доведеться: українці мають право на дострокову пенсію, кому пощастило.

Раніше повідомлялося, індексація пенсій, очікування та реальність: частина людей не отримала обіцяної надбавки або отримала мізер.

Також, 2200 гривень на місяць: в Україні оновили програму з дитячих виплат, де можна отримати гроші.