З 1 березня 2023 року в Україні відбулася довгоочікувана індексація пенсій, під час якої люди похилого віку думали, що можуть отримати величезні доплати через інфляцію.

Як виявилося, понад 500 тисяч людей похилого віку не побачать жодних змін... Серед них – громадяни, які вийшли на пенсію у 2020 році та пізніше.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Проте їм вирішили зробити подарунок – втішний, так би мовити, бо їхні виплати збільшаться на 100 грн. Хоча це збільшення не можна вважати повноцінним осучасненням пенсії.

Уряд не збирається індексувати пенсії таким одержувачам через те, що їхні виплати вже перевищують показники ранніх пенсіонерів. Пенсіонери, що вийшли на пенсію до 2020 року, отримують меншу суму пенсії, оскільки їх пенсії обчислюються на основі меншої середньої заробітної плати.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це обумовлено тим, що пенсії для тих, хто досяг пенсійного віку, починаючи з 2020 року, обчислені з вищої, ніж у попередні роки, середньої заробітної плати", - заявляють у Мінсоцполітики.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Без 20% підвищення лишилися й інші українці. Зокрема, це стосується чиновників та вчених – їх індексація теж пройшла повз. Проте мільйони інших громадян все ж таки були "приємно" здивовані, адже їм доплатили у розмірі від 300 гривень.

Нагадаємо, індексація, зростання пенсій, виплати військовим: що зміниться для українців із березня 2023 року

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть отримати подвійний стаж для пенсії: кому розрахують рік за два - подробиці

Знай.ua писав, українським пенсіонерам може загрожувати втрата пенсійних виплат: названі причини