Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо обов'язкового оснащення терміналами супермаркетів і магазинів.

Наразі власників бізнесу зможуть оштрафувати за відмову прийняти оплату карткою – на це дається три роки. Держпродспоживслужба пояснила - хто, де і коли має встановити термінал.

Сільпо, фото із сайту супермаркету
Сільпо, фото із сайту супермаркету

З 1 січня 2024 року термінали мають бути встановлені у населених пунктах із чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб. З 1 січня 2025 року - у містах та селах з населенням у кількості менше 5 тис. осіб.

А ось з 1 січня 2026 року - ФОП (фізичні особи-підприємці) – платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, а також продаж власне вирощеної чи відгодованої продукції.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua
Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua

Однак, бізнес, який працює в районі проведення бойових дій або перебуває в тимчасовій окупації або оточенні, можуть не розраховувати за допомогою карт, але в певний період - лише протягом трьох місяців після нормалізації ситуації.

Там повідомляється, що відмова в оплаті карткою є прямим порушенням закону – ст. 23 Закону України "Про захист прав споживачів".

Нагадаємо, "солодке" життя не за горами: українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та борошно

Як повідомляв "Знай.ua", доведеться відмовитися від шашлику? Ціни на свинину зростають з шаленою швидкістю, а м'яса стає менше

Знай.ua писав, дешевого м'яса не залишилося: в Україні подорожчала курятина, скільки тепер коштують стегенця